-: Trending Now ! :-

Top Selected 2000 Computer Awareness Questions MCQ with Answer PDF Download [Special for RPSC JR Acc. & TRA Exam 2016]

Hurry ! Up Last Date are going to be expended.

Sunday, 24 July 2016

Computer Awareness Quiz for IBPS Bank PO and Clerk Exam (Computer: MS Office Quiz)

Computer Awareness Quiz for IBPS Bank PO and Clerk Exam (Computer: MS Office Quiz)

Dear RpscGuru expert readers
It was long time gone when we uploaded the Computer Awareness Quiz on your RpscGuru website . Well, many of you were kept on asking for more Quiz/ Questions and important study materials for Bank and SSC exams. We promised you that we will definitely consider your request for future and update Quiz, Question-Answer regularly. Well, the revolution is quite rare in Education field and in this era, monotonous things won't be that much efficient. So we have decided to come back with a whole new concept and whole new form. Yes, We are presenting "THE COMPUTER AWARNESS QUIZ". This particular show, will deal with needs and requirements of Microsoft Office Quiz.

Computer Awareness Quiz for IBPS Bank PO and Clerk Exam (Computer: MS Office Quiz)
Computer Awareness Quiz for IBPS PO 

Computer Awareness Quiz for IBPS PO and Clerk exam


Now a days almost competitive exams computer knowledge is required is mostly and Computer Knowledge used mostly in bank, SSC, UPSC and mostly state level examinations. Following are some important Computer Awareness Quiz/ Questions which are likely to asked or already asked in mostly competitions exams. Following Computer Quiz will help you securing good marks in upcoming IBPS PO, SBI PO, IBPS Clerk and other competitive exams.


Important MCQ's Quiz (MS Office)


1. Which of the following is not valid version of MS Office?
A) Office XP
B) Office Vista
C) Office 2007
D) None of above

2. You cannot close MS Word application by
A) Choosing File menu then Exit submenu
B) Press Alt+F4
C) Click X button on title bar
D) From File menu choose Close submenu



3. The key F12 opens a
A) Save As dialog box
B) Open dialog box
C) Save dialog box
D) Close dialog box

4. What is the short cut key to open the Open dialog box?
A) F12
B) Shift F12
C) Alt + F12
D) Ctrl + F12

5. A feature of MS Word that saves the document automatically after certain interval is available on
A) Save tab on Options dialog box
B) Save As dialog box
C) Both of above
D) None of above

6. Where can you find the horizontal split bar on MS Word screen?
A) On the left of horizontal scroll bar
B) On the right of horizontal scroll bar
C) On the top of vertical scroll bar
D) On the bottom of vertical scroll bar

7. Which of the following is not available on the Ruler of MS Word screen?
A) Tab stop box
B) Left Indent
C) Right Indent
D) Center Indent

8. What is place to the left of horizontal scroll bar?
A) Tab stop buttons
B) View buttons
C) Split buttons
D) Indicators

9. Which file starts MS Word?
A) Winword.exe
B) Word.exe
C) Msword.exe
D) Word2003.exe

10. How many ways you can save a document?
A) 3
B) 4
C) 5
D) 6

11. If you want to keep track of different editions of a document which features will you use?
A) Editions
B) Versions
C) Track Change
D) All of above

12. Background color or effects applied on a document is not visible in
A) Web layout view
B) Print Layout view
C) Reading View
D) Print Preview

13. What is a portion of a document in which you set certain page formatting options?
A) Page
B) Document
C) Section
D) Page Setup

14. Borders can be applied to
A) Cells
B) Paragraph
C) Text
D) All of above

15. Which of the following is not a type of page margin?
A) Left
B) Right
C) Center
D) Top

16. What is the default left margin in Word 2003 document?
A) 1"
B) 1.25"
C) 1.5"
D) 2"

17. What is gutter margin?
A) Margin that is added to the left margin when printing
B) Margin that is added to right margin when printing
C) Margin that is added to the binding side of page when printing
D) Margin that is added to the outside of the page when printing

18. Portrait and Landscape are
A) Page Orientation
B) Paper Size
C) Page Layout
D) All of above

19. If you need to change the typeface of a document, which menu will you choose?
A) Edit
B) View
C) Format
D) Tools

20. Which of the following is not a font style?
A) Bold
B) Italics
C) Regular
D) Superscript


More MCQ Questions Paper to Download in PDF format to be Available:





Computer Quiz (Answer Key)
Question No. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Answer B D A D A C D B A A
Question No. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Answer B D C D C B C A C D

No comments:

Post a Comment